ua en ru

Понад півмільйона каталонців вимагали свободи для ув'язнених міністрів

Понад півмільйона каталонців вимагали свободи для ув'язнених міністрів Фото: протести в Каталонії (wikimedia.org)

Йдеться про вісьмох колишніх членів уряду та двох керівників громадських організацій

Понад півмільйона людей 11 листопада 2017 року вийшли на вулиці Барселони з вимогою до іспанського уряду звільнити з в'язниці лідерів руху за незалежність Каталонії та екс-міністрів. Про це повідомляє DW.

Зокрема зазначено, що йдеться про вісьмох колишніх членів уряду та двох керівників громадських організацій, які перебувають під вартою.

Згідно з оцінками місцевої поліції, в акції взяли участь до 750 тисяч людей, багато з них приїхали з інших населених пунктів Каталонії. Під час акції родичі ув'язнених виступали з промовами, мітингарі повністю заполонили одну з головних магістралей міста. Головне гасло акції - "Свободу політичним в'язням".

Як показують останні опитування, партії, які підтримують незалежність Каталонії, покажуть найкращий результат на майбутніх регіональних виборах, однак чи здобудуть вони більшість у регіональному парламенті - поки невідомо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікера парламенту Каталонії Карме Форкадель напередодні звільнили з-під варти. Вона залишила мадридську в'язницю "Алькала-Меко" після того, як її адвокат вніс за неї заставу у розмірі 150 тисяч євро. Окрім того, 9 листопада суд звільнив під заставу ще чотирьох каталонських парламентарів, а одного - без внесення застави.