ua en ru

Отримані зі Швейцарії матеріали у "справі Мартиненка" - потужна доказова база, - Ситник

Отримані зі Швейцарії матеріали у "справі Мартиненка" - потужна доказова база, - Ситник Фото: Микола Мартиненко (УНІАН)

Директор НАБУ вважає, що розслідування щодо Миколи Мартиненка завершиться найближчим часом

Справа щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка є рекордсменом за кількістю міжнародно-правових доручень, а матеріали, отримані зі Швейцарії, дуже допомогли слідству. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в інтерв’ю Іnsider.

"Коли ми їх (матеріали у справі Мартиненка, - ред.) отримали, то реально зрозуміли, чому захист Мартиненка так намагався оскаржити рішення швейцарських органів про передання матеріалів в Україну", - повідомив Ситник.

З його слів, зазначені матеріали є потужною доказовою базою, "тому вони використали всі можливості, щоб максимально затягнути передачу цих матеріалів".

Директор НАБУ також розповів, що бюро "на 98%" виконало заплановане провадження у "справі Мартиненка", і вважає, що розслідування завершиться вже найближчим часом.

На запитання журналіста, чи доводилося йому особисто спілкуватися з Мартиненком у зазначеній справі, Ситник відповів, що у них була лише коротка розмова.

Нагадаємо, колишній народний депутат Микола Мартиненко у швейцарських судах безрезультатно намагався перешкодити блокуванню рахунків і переданню інформації українському слідству.