ua en ru

Полторак заявив про посилення вимог при наборі контрактників до ЗСУ

Полторак заявив про посилення вимог при наборі контрактників до ЗСУ Фото: Степан Полторак

На контрактні умови в ЗСУ буде призвано 20 тисяч осіб

Міністр оборони України Степан Полторак заявив про посилення вимог при наборі контрактників у Збройні сили України (ЗСУ). Про це Полторак повідомив під час брифінгу в понеділок, 18 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомив Полторак, на контрактні умови в ЗСУ буде призвано 20 тисяч осіб.

"Сьогодні вже, на дану хвилину, сьогодні вранці мені доповіли про стан підписання контрактів - закликати на контракт 20 тисяч особового складу. Ця цифра збільшується щодня. Ми розраховуємо, що кожен місяць ця цифра становитиме 5-7 тисяч", - повідомив Полторак.


Степан Полторак припустив, що збільшення особового складу в рядах контрактників пов'язано з рішенням уряду про збільшення грошового забезпечення в ЗСУ.

"В минулому році чисельність особового складу, який призивався на службу за контрактом, у місяць було 200-300, зараз ця цифра я вважаю, вражаюча. Тим більше ми не беремо всіх підряд, ми проводимо відбір і перевагу мають військовослужбовці, які (а їх близько 60-70%) мають бойовий досвід. Все це дає можливість не говорити про 7 хвилю мобілізації. Ми на сьогодні вже звільнили 4-ту хвилю. Призвали на контракт 20 тисяч, а звільнили майже 30 тисяч осіб, не проводячи мобілізацію",- додав він.

Він додав, що в цьому році очікується одна хвиля мобілізації, проте це залежить від ситуації на сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що якщо у України виникне необхідність у проведенні мобілізації, то вона буде єдиною в 2016 році.