ua en ru

Полторак виступає за прямі поставки іноземної техніки ЗСУ

Полторак виступає за прямі поставки іноземної техніки ЗСУ Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Глава Міноборони вважає, що прямі контакти будуть більш ефективними

Міністр оборони України Степан Полторак виступає за прямі поставки іноземної зброї і техніки Збройним силам. Про це він заявив в інтерв'ю BBC News Україна.

"Зараз закуповуємо через "Укроборонпром". Але розглядаємо питання, щоб Міноборони могло закуповувати безпосередньо і, на мою думку, це абсолютно правильне рішення. Тому що під час закордонних відряджень бувають пропозиції по закупівлі озброєння і техніки. Якщо перейти на прямі контракти - це буде набагато ефективніше і дешевше", - зазначив Полторак.

При цьому він додав, що "Укроборонпром" завдяки поширеній мережі міг би займатися імпортом, коли немає прямих пропозицій.

Крім того, Полторак розповів про новітню техніку, яка йде на передову.

"На моє переконання, БТР-4Е останньої модифікації є одним з кращих в світі. Він пройшов бойові дії, там багато принципових доробок, і сьогодні у нас є замовлення на кілька батальйонів. Як тільки вони приходять до війська - відразу їдуть в зону АТО. По танку "Оплот", то в цьому році плануємо замовити першу партію. Все впирається в можливості ВПК", - зазначив він.

У цьому році також підвищені обсяги закупівлі протитанкових засобів "Стугна" і "Корсар", планується закупити понад 200 одиниць для створення протитанкових резервів майже у всіх бригадах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна закупить у Канади антиснайперські комплекси в 2018 році.