ua en ru

Полторак: у РФ немає угруповання, здатного провести повномасштабну агресію проти України

Полторак: у РФ немає угруповання, здатного провести повномасштабну агресію проти України Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Полторак зазначив, що РФ відновила три армії, завданням яких у часи "холодної війни" було створювати напруженість у Європі

У Російської Федерації немає угруповання, здатного провести повномасштабну агресію проти України. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю "Обозревателю".

"РФ будує потужний кордон, який можна використовувати для початку відкритої агресії проти України. На сьогодні, за даними розвідки, в Росії немає угруповання, здатного провести повномасштабну агресію проти України", - заявив він.

Разом з тим, Полторак зазначив, що створена Росією інфраструктура дає можливість наростити силами Західного і Південного військових округів РФ військовий ресурс в період від двох тижнів до двох місяців.

Крім того, глава Міноборони зазначив, що "мріяти, що РФ відмовилася від агресивної політики щодо України, - точно рано".

За його словами, на даний момент, на окупованому Донбасі, крім двох "армійських корпусів", РФ розмістила приблизно 80 тис. особового складу, 900 танків, понад 1 тис. артсистем і більше 400 установок залпового вогню.

"Росія відновила три армії, завданням яких у часи холодної війни було створювати напруженість у Європі", - додав він.

Нагадаємо, раніше Полторак повідомляв, що з початку бойових дій на Донбасі загинуло понад 3,3 тис. військовослужбовців Збройних сил України.