ua en ru

Полторак розповів, скільки військових візьме участь у параді до Дня Незалежності

Полторак розповів, скільки військових візьме участь у параді до Дня Незалежності Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Під час проведення параду діятиме статична виставка військової техніки

В урочистих заходах до Дня Незалежності України візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Так, сьогодні, 4 серпня, міністр оборони Степан Полторак перевірив хід підготовки особового складу, який залучається до військового параду, що відбудеться 24 серпня на Хрещатику.

"В урочистих заходах з нагоди святкування 26-річниці Незалежності України візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців представників Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України", - сказано у повідомленні.

Зокрема, з них понад 1000 військових брали участь у бойових діях на сході України, а понад 200 - нагороджені державними нагородами за особливу мужність і героїзм, які вони проявили, під час проведення антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей.

Крім того, за словами Полторака, цього року під час проведення параду діятиме статична виставка військової техніки.

"Військова техніка, а це 70 одиниць, яка буде представлена на виставці - це модернізована техніка, а 25 одиниць - нові зразки військової техніки, яка надійшла з заводів та підприємств оборонно-промислового комплексу", - поінформував міністр.

У святкових заходах участь також братимуть військові оркестри різних військових формувань.

Нагадаємо, Військово-морські сили (ВМС) Збройних сил України розпочали підготовку до параду з нагоди Дня Незалежності.