ua en ru

Порошенко: АТО переформатують в операцію Об'єднаних сил 30 квітня

Порошенко: АТО переформатують в операцію Об'єднаних сил 30 квітня Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

АТО переформатують в операцію Об'єднаних сил 30 квітня

Антитерористичну операцію на Донбасі переформатують в операцію Об'єднаних сил 30 квітня поточного року. Про це сказав президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам в п'ятницю, 13 квітня.

"Я думаю, що не через місяць, а воно повинно змінитися, розкрию таємницю, 30 квітня", - сказав Порошенко.

За його словами, на сьогоднішній день це кардинально змінює операцію управління військовою структурою. На сьогодні антитерористична операція знаходиться під керівництвом Служби безпеки України у взаємодії із Нацполіцією, Збройними силами України.

Порошенко зазначив, що після переформатування АТО у Збройних сил України з'являться додаткові повноваження щодо реагування на агресію. Також у підпорядкування ЗСУ перейдуть підрозділи Національної гвардії, СБУ, Держприкордонної служби та Національної поліції.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко назвав дату закінчення антитерористичної операції на Донбасі: "Дата закінчення АТО буде в травні. Ми переходимо до іншого формату оборони України. Відповідно до прийнятого закону про реінтеграцію Донбасу, ми вводимо нові більш ефективні заходи з розширенням наших оборонних можливостей і робимо ми це, тому що ми бачимо різке зростання рівня загрози на сході нашої держави ", - сказав Порошенко.