ua en ru

Полторак: для проведення ООС необхідний досвід АТО

Полторак: для проведення ООС необхідний досвід АТО Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Міністр оборони впевнений, що на минулих помилках потрібно вчитися

Під час ООС необхідно використовувати і вдосконалювати кращий досвід АТО, не допускати попередніх помилок. Про це, як передає пресс-служба Міністерства оборони, сьогодні, 10 травня, заявив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час перебування в районі виконання завдань операції Об'єднаних сил (ООС) на території Донецької та Луганської областей.

Зокрема, під час заслуховування керівництва ООС, Степан Полторак зазначив, що проблеми виникли у ході проведення АТО треба забути, а перейняти тільки корисний досвід.

"Зараз нам потрібно визначити першочергові кроки, які дозволять всі проблеми, які були під час проведення АТО, залишити в минулому, а досвід, набутий в ході АТО, максимально розширити, вдосконалити і використати в ході операції ОС", - заявив він.

У зв'язку з цим, міністр оборони України поставив завдання командувачу ОС генерал-лейтенанту Сергію Наеву в максимально стислі терміни проаналізувати ті проблемні питання, які виникали під час проведення АТО за всіма напрямами діяльності, визначити фактори, які впливали на їх виникнення, зробити висновки і не допустити їх у подальшій роботі.

"Зараз на етапі початку ООС дуже важливо не зруйнувати ті механізми, той позитивний досвід, який був набутий під час проведення АТО. Нам потрібно взяти те краще, що було впроваджено за останні 4 роки. І тут я вимагаю від вас, як від командувача ООС провести роботу з вивчення і удосконалення саме цього досвіду", - зазначив Полторак.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, міністр оборони України Степан Полторак назвав втрати Збройних сил України (ЗСУ) з початку бойових дій на Донбасі.