ua en ru

Полторак сподівається на повернення Україні кораблів з Криму

Полторак сподівається на повернення Україні кораблів з Криму Фото: Степан Полторак на святкуванні Дня ВМС України в Одесі

Переговори з Росією з цього питання тривають

Міністр оборони України Степан Полторак сподівається, що Росія все-таки поверне Україні кораблі з Криму. Про це він заявив сьогодні під час святкування Дня Військово-морських сил Збройних сил України в Одесі, передає прес-служба Міноборони.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливого повернення військових кораблів з Криму, Полторак повідомив, що переговори з російською стороною про повернення наших військових кораблів ніколи не припинялися, тому є надія на позитивне вирішення цього важливого питання.

Він розповів також про програму розвитку українського флоту.

"Нам потрібно знайти кошти для придбання нових кораблів, оснащених сучасною технікою і озброєнням. Необхідні документи, які пов'язані з розвитком наших Військово-Морських Сил, знаходяться на стадії завершення. Тому найближчим часом буде прийнята програма розвитку озброєння та техніки Збройних сил України, розрахована до 2020 р. Вона передбачає чітке розуміння, куди ми повинні рухатися, з урахуванням бюджету і своїх можливостей", - підкреслив міністр оборони.

Нагадаємо, як повідомлялося, Росія готова передати Україні понад 20 військових кораблів з Криму.