ua en ru

Полторак: Кабмін підвищить зарплати контрактникам ЗСУ

Полторак: Кабмін підвищить зарплати контрактникам ЗСУ Фото: Степан Полторак

Міноборони і МВС хочуть самостійно встановлювати розміри виплат військовим за участь в АТО

Кабінет міністрів України підвищить зарплати контрактникам Збройних сил з лютого 2016 року. Про це в ході засідання уряду повідомив глава Міністерства оборони Степан Полторак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Так, стрілець зараз отримує 2 тис. 341 гривень...Той хлопець, який прийняв рішення і підписав перший контракт, ми плануємо, що він буде отримувати 7 тис. гривень. Командир відділення - 8 тис. гривень, командир взводу - 9,5 тис. гривень, командир роти зазвичай практично вдвічі (більше, - ред.)", - заявив Полторак.Також він звернувся до уряду з проханням надати можливість Міноборони і МВС самостійно встановлювати розміри винагороди військовослужбовцям за участь в АТО.

За словами Полторака, підвищене грошове забезпечення військовослужбовці-контрактники зможуть отримувати вже з лютого 2016 року.

Також, за словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, сьогодні уряд не тільки схвалить підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, але і схвалить державне оборонне замовлення.

"Уряд також схвалить державне оборонне замовлення нових видів озброєння, воєнної техніки для модернізації Збройних сил",- заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше Порошенко запропонував Яценюку терміново переглянути розміри виплат військовим в зоні АТО.