ua en ru

За півтора роки з МВС звільнено 38 тис. співробітників, - Шкіряк

За півтора роки з МВС звільнено 38 тис. співробітників, - Шкіряк Фото: Зорян Шкіряк

Про це Шкіряк заявив під час мітингу активістів "Автомайдану"

За останні півтора роки було звільнено 38 тис. співробітників Міністерства внутрішніх справ України. Про це 10 вересня під час мітингу активістів "Автомайдану", які вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявив радник міністра Зорян Шкіряк, передає кореспондент РБК-Україна.

"За півтора роки звільнено 38 тис. співробітників МВС", - заявив Шкіряк.

За півтора роки з МВС звільнено 38 тис. співробітників, - Шкіряк

Фото (РБК-Україна): мітинг у Києві

Нагадаємо, начальник департаменту юридичного забезпечення МВС Денис Горбась повідомив, що до кінця 2015 р. особовий склад міліції в рамках реформування правоохоронної системи буде скорочено на кілька десятків тисяч осіб - до 140 тис.

"Я боюся помилитися, але наскільки мені відомо, більше 170 тисяч у нас особового складу і є відповідні доручення, прийняті Міністерством внутрішніх справ України... На кілька десятків тисяч співробітників міліція має бути скорочено до кінця поточного року", - повідомив Горбась.

Зазначимо також, що 4 серпня Президент України Петро Порошенко підписав закон про "Національної поліції". Під час підписання Президент підкреслив, що "зміни в країні міцно асоціюються з українською поліцією". При цьому він зазначив: "Дуже легко щось презентувати, хоча й вимагає величезних зусиль. Дуже важко зберегти відповідність високій планці очікувань людей від поліції".