ua en ru

У Полтавській області СБУ викрила схему з грошима на відбудову Донбасу

У Полтавській області СБУ викрила схему з грошима на відбудову Донбасу Фото: СБУ (УНІАН)

У Полтавській області викрито конвертцентр, через які виводилися кошти на відновлення Донбасу

У Полтавській області Служба безпеки України викрила діяльність конвертаційного центру, через який виводилися бюджетні кошти, виділені на відновлення інфраструктури Донбасу. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Зловмисники шляхом укладення фіктивних договорів про нібито надані роботи або послуги з підприємствами-переможцями тендерних торгів надали та отримали більше 6 млн гривень бюджетних коштів, виділених на реконструкцію та капітальний ремонт водопроводів, берегів річок і перехресть доріг на території Бахмута Донецької області", - йдеться в повідомленні

Також повідомляється, що організатори конвертцентру, спільно з суб'єктами господарювання реального сектору економіки, налагодили канал постачання сільськогосподарської продукції в ОРДЛО і Російської Федерації. Вони продавали її за готівку, яку потім переправляли через лінію розмежування, і розподіляли на карткові рахунки учасників угоди за вирахуванням відсотків.

За попередніми оцінками, загальний обіг незаконно проконвертованих коштів становить понад 113 млн грн. Правоохоронці провели два десятки обшуків в Полтавській, Київській, Дніпропетровській областях та в районі АТО. Вилучено бухгалтерську документацію, готівкові кошти і товарно-матеріальні цінності на суму понад 1 млн 190 тис. гривень, 13 печаток фіктивних підприємств, 43 банківські картки, чекові книжки, магнітні носії інформації і бланки податкової звітності в фейкових "міністерства доходів і зборів ДНР".

altaltaltaltalt

Фото: СБУ викрила схему з грошима на відбудову Донбасу (СБУ)

Нагадаємо, сьогодні в Миколаївській області співробітники СБУ викрито конвертцентр з оборотом в 200 млн гривень.