ua en ru

В Полтавській області правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом 110 млн гривень

В Полтавській області правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом 110 млн гривень Фото: ДФС

Втрати держбюджету від діяльності конвертцентру склали близько 18 млн гривень

Працівники податкової міліції Державної фіскальної служби у Полтавській області спільно з працівниками Служби безпеки України викрили та припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який діяв на території Полтавської, Київської та Кіровоградської областей і обслуговував більше тридцяти комерційних і комунальних структур. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

Як зазначається, загальний обсяг проконвертованих протягом 2015-2016 років даним конвертцентром коштів склав понад 110 млн гривень.


Повідомляється, що організатори створили та придбали групу підприємств, які використовувалися для прикриття незаконної діяльності.

"Втрати державного бюджету від такої діяльності склали близько 18 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ознаками ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (пособництво в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво).

Крім того, під час обшуків вилучено майже 500 тис. гривень готівкою, печатки фіктивних підприємств, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, носії інформації, документи фінансово-господарської діяльності та податкової звітності, чекові книжки, чорнову документацію, автотранспорт, а також за рішенням суду накладено арешт на грошові кошти на розрахункових і депозитних рахунках підприємств-учасників конвертаційного центру на загальну суму понад 700 тис. гривень.

Наразі триває досудове розслідування, проводяться слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала голову сільради Черкаської обл. та його підлеглих на хабарі в 170 тис. доларів.