ua en ru

У Полтавській області ліквідували конвертцентр з обігом понад 70 млн гривень

У Полтавській області ліквідували конвертцентр з обігом понад 70 млн гривень Фото: ДФС (twitter.com/SFSofUkraine)

Правоохоронці провели 14 обшуків у рамках справи про конвертцентр у Полтавській області

Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в Полтавській області ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 70 млн гривень у 2016-2017 роках. Про це повідомила прес-служба ДФС.

Правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги по штучному формуванню податкового кредиту з ПДВ і витрат з податку на прибуток та незаконної конвертації безготівкових коштів в готівку.

"Для прикриття незаконної діяльності було створено низку суб’єктів господарювання, на розрахункові рахунки яких підприємства перераховували безготівкові кошти за нібито постачання товарно-матеріальних цінностей, виконання робіт (надання послуг). У подальшому ці кошти отримувалися фігурантами у банківських установах, після цього передавалися замовникам, за винятком винагороди у 10-12% від проконвертованої суми", - заявили в ДФС.

У відомстві зазначили, що в бухгалтерському та податковому обліку підконтрольних транзитних та фіктивних суб'єктах господарювання відображалася зміна номенклатури товару.

За результатами 14 обшуків, проведених в офісних приміщеннях, за місцями проживання фігурантів та в автотранспортних засобах вилучено оригінали та копії первинних фінансово-господарських документів, чорнові записи, мобільні телефони, оргтехніку, носії інформації (жорсткі диски, USB-флеш накопичувачі), стартові пакети та 18 SIM-карт операторів мобільного зв’язку, 12 банківських карток, 5 печаток фіктивних компаній, майже 28 тис. грн готівки в національній та іноземній валюті, а також автомобіль.

Нагадаємо, у вересні в Миколаївській області ліквідували конвертцентр з обігом понад 56 млн гривень.