ua en ru

У Полтавській області через лісову пожежу частково обмежено рух транспорту

У Полтавській області через лісову пожежу частково обмежено рух транспорту Фото: лісова пожежа (poltava.dsns.gov.ua)

Мешканцям прилеглих сіл рекомендують евакуюватися

У Полтавській області сьогодні, 22 вересня 2017 року, виникло дві лісові пожежі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області.

Так, сьогодні близько 13:00 у лісовому масиві поблизу с. Микільське виникла пожежа лісової підстилки на площі близько 3 га. Загальна площа лісового масиву близько 4500 га. Також, близько 13:00 у лісовому масиві поблизу с. Придніпрянське виникла пожежа лісової підстилки на загальній площі близько 5 га. Загальна площа лісового масиву близько 2800 га.

Наразі ліквідація пожеж наразі триває.

altaltalt

Фото: лісова пожежа (poltava.dsns.gov.ua)

У свою чергу, поліція області повідомляє, що унаслідок пожежі у лісовому масиві біля села Придніпрянське у Кременчуцького району та великої задимленості прилеглої території, тимчасово перекрито рух транспорту від міста Кременчук до міста Горішні Плавні. Об’їзд здійснюється через село Дмитрівка.

"Гасіння ускладнюється сильними поривами вітру. Поблизу також чергують медики. Поблизу лісового масиву знаходиться село Придніпрянське, тож оперативні служби проводять заходи по інформуванню місцевого населення та рекомендують дотримуватися правил особистої безпеки", - йдеться у повідомленні.

altaltaltalt

Фото: у Полтавській області горить ліс (pl.npu.gov.ua)

Крім того, місцеве видання "Кременчуг Today" повідомляє, що через пожежу у кількох селах та дачних товариствах поблизу Кременчука з метою убезпечення від нових загорянь та нещасних випадків вимкнено електроенергію. Постачання відновлять після повної ліквідації пожежі.

Також зазначається, що людям від диму може стати погано, тому всім рекомендують залишити це місце.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській області горить 70 га лісу.