ua en ru

У Полтавській області главу ОТГ підозрюють в корупції на будівництві спорткомплексу

У Полтавській області главу ОТГ підозрюють в корупції на будівництві спорткомплексу Фото: у Полтавській області главу ОТГ підозрюють в корупції на будівництві спорткомплексу (ssu.gov.ua)

Голову об’єднаних територіальних громад у Полтавській області підозрюють у корупції під час проведення ремонтно-будівельних робіт спортивного комплексу. Державі завдано збитків у розмірі 2 млн гривень.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу СБУ.

"За попередньою версією слідства, службові особи однієї з об’єднаних територіальних громад (ОТГ) регіону уклали договір на проведення ремонтно-будівельних робіт спортивного комплексу. Загальна вартість договору становила 37 млн грн", - пише пресслужба.

Згідно з результатами виконаних робіт, підрядник склав відповідний акт, до якого входило обладнання й матеріальні цінності, які не поставляли. Водночас службові особи ОТГ ці акти оплатили в повному обсязі.

Експертиза підтвердила факт завищення вартості робіт й встановила, що державі були завдані збитки у розмірі 2 млн гривень.

Відповідно до ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, очільнику громади загрожує позбавлення волі строком до 5 років.

"Триває досудове розслідування, вирішується питання щодо оголошення підозр іншим фігурантам кримінального провадження", - додає пресслужба.