ua en ru

У Полтавській області судитимуть командира роти "ДНР"

У Полтавській області судитимуть командира роти "ДНР" Іллюстративне фото (youtube screenshot/RafaVideoart channel)

Бойовику загрожує до 15 років позбавлення волі

Прокуратура Полтавської області скерувала обвинувальний акт стосовно командира роти терористичної організації "ДНР". Про це повідомляє прес-служба відомства.

У прокуратурі зазначають, що чоловік у 2014 році вступив до так званого 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу "ДНР", де продовжує займати посаду "командира роти мотострілецького батальйону".

"Правоохоронними органами отримано докази участі зловмисника у діяльності терористичної організації "ДНР" та керівництва незаконним збройним формуванням, яке брало участь в бойових діях проти підрозділів ЗС України в районі "промзони" м. Авдіївки Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, прокуратурою закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо учасника збройного формування. Бойовик звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної організації) КК України.

Раніше повідомлялось, що бойовика "ДНР" засудили до 10 років заочно. У вересні 2014 року чоловік приєднався до незаконних збройних формувань, та перебуваючи у складі бандформування, брав участь у бойових діях проти сил АТО поблизу села Біла Кам’янка Старобільського району.

Нагадаємо, на Донбасі у районі проведення операції об'єднаних сил затримали трьох осіб ймовірно причетних до незаконних збройних формувань у Луганській і Донецькій областях.