ua en ru

Полтавський ГЗК отримав транш кредиту від Ferrexpo в сумі 10 млн дол.

Відкрите акціонерне товариство "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" отримав черговий транш кредиту від Ferrexpo в сумі 10 млн дол. Про це повідомляє Державна комісія цінних паперів та фондового ринку України.

Рішення про одержання позики прийнято загальними зборами акціонерів ВАТ "Полтавський ГЗК" 7 грудня 2007 р. Договір позики підписаний 22 липня 2008 р. Вид позики - процентна. Сума наданої позики складає 500 млн дол. з плаваючою процентною ставкою LIBOR + 2,95% річних. Договір укладено на 29 місяців. Дата остаточного повернення отриманої позики - 28 грудня 2010 р. Договір позики укладено з Ferrexpo UK Limited (Великобританія).
Позикові кошти надаються для проведення виробничої діяльності. Вартість чистих активів ГЗК на 31 грудня 2008 р. становить 3 млрд 350 млн 405 тис. грн. Співвідношення суми позики до вартості активів на початок звітного року становить 50,41%.

ВАТ "Полтавський ГЗК" - один з найбільших в Україні виробників і експортерів залізорудних окатишів, які використовуються в чорній металургії і виробництві сталі.

Основним акціонером ВАТ "Полтавський ГЗК" є компанія Ferrexpo. Штаб-квартира Ferrexpo розташована в Швейцарії.