ua en ru

У Полтаві затримали поліцейського та чиновника, які вимагали "данину" з торговців

У Полтаві затримали поліцейського та чиновника, які вимагали "данину" з торговців Фото: хабар становив до тисячі гривень щомісяця з кожного підприємця (ssu.org.ua)

Загальна сума щомісячної зібраної "данини" сягала 100 тис. грн

У Полтаві співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою затримали поліцейського та чиновника, які збирали "данину" з нелегальних торговців у центрі міста. Про це повідомив прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що співробітник одного із відділень поліції та працівник інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом при міській раді регулярно отримували гроші від "стихійної торгівлі" на вулицях, прилеглих до Центрального ринку Полтави. Залежно від масштабів "бізнесу" корупційна винагорода становила до тисячі гривень щомісяця з кожного підприємця. Оперативники спецслужби задокументували, що загальна сума щомісячної зібраної "данини" сягала 100 тис. грн", - розповіли в прес-центрі СБУ.

Затриманим повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням). У рамках досудового розслідування, співробітники СБУ перевіряють інформацію щодо причетності до вимагання грошей окремих керівників затриманих.

Нагадаємо, раніше прокуратура міста Києва спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала керівника однієї з філій державного АТ "Укрексімбанк" на отриманні хабара в сумі 60 тис. грн.