ua en ru

Польський прем'єр-міністр висловилася за вступ України в ЄС

Прем'єр-міністр Польщі Єва Копач висловилася за вступ України в Європейський союз.

Прем'єр-міністр Польщі Єва Копач висловилася за вступ України в Європейський союз. Про це вона заявила сьогодні, 9 жовтня, під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні, передає Deutsche Welle.

Копач зазначила, що Києву потрібна допомога країн ЄС для проведення реформ у галузі фінансів, економіки, управління. За її словами, мета такої підтримки полягає в тому, "щоб Україна стала повноправним членом Європейської комісії".

Вона також заявила, що ЄС повинен спочатку внести свій внесок у якості спостерігача на парламентських виборах в Україні, які відбудуться 26 жовтня. "Від нас залежить дуже багато", - підкреслила глава польського уряду.

Зі свого боку канцлер ФРН пообіцяла внести необхідний внесок для того, "щоб забезпечити справедливі і прозорі вибори в Україні. Меркель зазначила, що ситуація в регіоні конфлікту залишається напруженою. "Очевидно, що мінська угода ще не реалізована", - заявила вона. Перспективу врегулювання газової суперечки між Росією і Україною канцлер ФРН оцінила зі стриманим оптимізмом.

Нагадаємо, під час своєї інавгурації в польському парламенті прем'єр-міністр Польщі Ева Копач пообіцяла "прагматичний" підхід до України.