ua en ru

Польські спостерігачі не зафіксували серйозних порушень під час виборів Ради в Харкові

Польські спостерігачі не зафіксували серйозних порушень під час виборів Верховної Ради України в Харкові.

Польські спостерігачі не зафіксували серйозних порушень під час виборів Верховної Ради України в Харкові. Про це сьогодні, 27 жовтня, на прес-конференції, присвяченій підсумкам моніторингу голосування на виборах, повідомив голова наглядової місії Сенату Республіки Польща Лукаш Абгаровіч, передає пресс-служба міськради.

"Все проходило спокійно, з дрібними інцидентами. Ми побачили помилку в роботі членів комісії, коли видали зайвий бюлетень. Спостерігачі це помітили і звернули увагу комісії, і зайвий бюлетень був повернутий. Крім того, один з кандидатів від партії "Свобода", прийшовши на дільницю, почав роздавати свої візитки, але це відразу ж було припинено. В цілому, на тлі загальної картини виборів, випадки порушень - незначні", - зазначив Абгарович.

Він підкреслив, що в Харківському окрузі працювала місія у складі 9 осіб, які відстежували процес передвиборної кампанії. Польські спостерігачі стежили за роботою всіх 48 виборчих комісій по всій Харківській області.

Голова спостережної місії підкреслив, що суттєвих зауважень до проведення виборів у них немає. Головне, зазначив Абгарович, що на цих виборах не було сильного адміністративного впливу. Новим стало включення великої кількості спостерігачів з боку партій і кандидатів.

Як повідомив польський спостерігач, підрахунок голосів контролює місія ОБСЄ.

Польський політик підкреслив, що порівняно з парламентськими виборами 2012 року, нинішні організовані значно краще, також спостерігалося рівність доступу ЗМІ до процесу виборів і зниження адміністративного тиску.

Нагадаємо, позачергові вибори Верховної Ради України відбулися 26 жовтня.