ua en ru

Польські депутати хочуть відвідати Крим

Польські депутати хочуть відвідати Крим Фото: Крим

Візит можливий після 25 жовтня

Польські депутати висловили бажання відвідати Крим. Про це повідомляють "Известия" з посиланням на депутата Європейського парламенту восьмого скликання Януша Корвін-Мікке, який вважає правильним вчинок французьких парламентаріїв, які нещодавно відвідали півострів.

"Польські депутати від партій "Союз реальної політики", "Свобода і правопорядок", а також "Конгрес нових правих" визнають правовим статус Криму у складі Російської Федерації, незважаючи на вкрай антиросійську риторику офіційної влади Польщі", - повідомив засновник і лідер цих трьох партій Януш Корвін-Мікке.

"Я вважаю поїздку французьких парламентаріїв до Криму правильним кроком, оскільки це визнає нинішній правовий статус Криму, адже півострів дійсно увійшов до складу РФ. Я за таку поїздку і постараюся її здійснити, але, на жаль, зайнятий до 25 жовтня у зв'язку зі своєю передвиборчою кампанією", - додав він.

Він також повідомив, що обговорить зі своїми колегами по партіях можливість відвідування півострова після закінчення передвиборної кампанії.

Як наголошується, бажання відвідати Крим розділяє також польська опозиційна непарламентська партія "Зміна".

Крім того, видання повідомляє, що за словами заступника голови комітету СФ з міжнародних справ РФ Андрія Климова, бажання відвідати Крим висловили багато політиків Євросоюзу. Зокрема, італійські депутати від руху "П'ять зірок" і сенатори від італійської партії "Ліга Півночі" прийняли рішення після міжпарламентських канікул здійснити візит до Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що делегація французьких депутатів відвідала Крим.