ua en ru

Польська селянська партія та ВО "Заступ" домовилися про співпрацю

Лідер політичної партії "Заступ" Віра Ульянченко на міжнародній конференції "Європейський аграрний діалог" 8 жовтня провела зустріч з депутатом Європарламенту, головою Польської селянської партії Анджеєм Грибжем. Про це повідомляє прес-служба партії "Заступ".

Повідомляється, що лідери партій домовилися про співпрацю. Представники польських аграріїв погодилися поділитися з українськими колегами досвідом адаптації аграрного сектора до нових умов при євроінтеграції. Зокрема - в сфері кооперації сільських виробників, що є умовою розвитку села.

"Я переконаний в тому, що ситуація в Україні - це перемога громадянського суспільства. І я дуже радий, що українська політична сила "Заступ" представляє інтереси людей, а не олігархів. Зараз Україні важливо будувати саме такі політичні сили", - зазначив Грибж.

Депутат Європарламенту позитивно оцінив програму "За рідну землю!", з якою партія "Заступ" йде на дострокові парламентські вибори в Україні. Грибж виділив пункт про розвиток дрібних сімейних господарств. У Польщі Селянська партія відстояла для своїх аграріїв вигідні умови ведення агробізнесу і створила мотивуючу систему для сільськогосподарських підприємців.

"Досвід Польщі в організації кооперативів і запобігання змов великих агрохолдингів застосуємо в Україні. Більше того, Україна потребує подібних рішень. Аграрій повинен отримати доступ до дешевих і довгих кредитах. Це не мрії, а реальна перспектива, адже в України є значний аграрний потенціал. Я рада, що депутати Європейського парламенту вірять в це розвиток", - сказала лідер партії "Заступ".

Польська селянська партія та ВО "Заступ" домовилися про співпрацю