ua en ru

Польська PGNiG підписала контракт на щорічну поставку 2 млн тонн американського СПГ

Польська PGNiG підписала контракт на щорічну поставку 2 млн тонн американського СПГ Фото: PGNiG (pgnig.pl)

Двадцятирічний контракт передбачає щорічні поставки 2 млн тонн скрапленого газу

Польська державна компанія PGNiG підписала два довгострокових контракти на постачання СПГ з американськими компаніями Calcasieu Pass Global Venture і Venture Global LNG Plaquemines. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Money.pl.

Кожен контракт передбачає поставки в Польщу близько 1 млн тонн скрапленого газу на рік протягом 20 років.

Поставки будуть здійснюватися через американські термінали, будівництво яких планується завершити в 2022-2023 роках.

Як зазначає видання, скраплений газ стає все більш значущим для Польщі. З моменту запуску терміналу СПГ в Свіноуйсьце Польща отримала широкий доступ газу з Катару та Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, що на початку жовтня 2018 року польська компанія Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) підписала контракт з Energy Resources of Ukraine на поставку газу оператору газотранспортної системи "Укртрансгазу". Договір передбачає поставку понад 200 млн куб. м газу з жовтня 2018 року по 1 травня 2019 року. Сировина буде використовуватися для власних потреб "Укртрансгазу".

За словами віце-президента PGNiG з комерційних питань Мачея Воняка, компанія пропонує клієнтам газ з різних джерел і напрямків, включаючи СПГ з Катару, США або Норвегії, газ з європейських ринків і газ, який видобуває PGNiG в Польщі.