ua en ru

У Польщі заявили, що Західна Європа переповнена російськими агентами

У Польщі заявили, що Західна Європа переповнена російськими агентами Фото: Адам Бєлан (Уніан)

У Західній Європі багато політиків пов'язані з РФ, зазначив віце-спікер Сенату Польщі

Віце-спікер Сенату Польщі Адам Бєлан заявив, що Західна Європа переповнена російськими агентами. Про це повідомляє "Польське радіо".

Белан зазначає, що польським спецслужбами протягом багатьох років була відома діяльність Людмили Козловської. Більше того, як зазначив віце-спікер, Західна Європа переповнена російськими агентами впливу, однак там є багато політиків, які пов'язані з Росією.

"Самим прикладом політичної корупції є екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер, якому платить "Газпром", - підкреслив представник Сенату.

Нагадаємо, заарештований в Норвегії шпигун виявився радником ради федерації РФ.

Також відзначимо, Швейцарія вимагала від РФ зупинити шпигунство на території країни. У МЗС країни вказали, що протягом цього року тричі викликали російського посла в Берне, вказуючи на неправомірні дії російських громадян. Приводом стали в тому числі повідомлення про те, що на території країни працюють десятки представників Росії.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в документах двох росіян, обвинувачених в отруєнні Сергія і Юлії Скрипаль у Солсбері, були відмітки, що свідчать про причетність цих людей до спецслужб РФ.

Нагадаємо, у Великобританії поліція оприлюднила серію фотографій з камер відеоспостереження з двома росіянами, яких звинувачують в отруєнні Сергія і Юлії Скрипаль в Солсбері.