ua en ru

У Польщі заявили, що відбили кібератаку росіян

У Польщі заявили, що відбили кібератаку росіян Фото: міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич (flickr.com-ministerstwoobronynarodowej)

Загроза кібербезпеки зростає з кожним днем, заявив міністр оборони Польщі

Польщі вдалося відбити чергову хакерську атаку з боку Росії. Про це заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, передає "Радіо Польща".

За його словами, "загроза кібербезпеки зростає з кожним днем".

"Ми вже в третій раз зіткнулися з кібератакою з боку Росії. На щастя, Польщі вдалося її відбити. Напад було скоєно на підприємства в Україні, які мають у своєму розпорядженні відділення в інших країнах. В інших європейських державах їх довелося заблокувати, а в Польщі - ні. Нам вдалося зробити так, що атака не торкнулася систем в нашій країні", - сказав Мацеревич.

Він додав, що в Польщі продовжують працювати над створенням кібервійськ. За попередніми даними, в їх склад увійде 1000 солдатів.

Нагадаємо, раніше Мацеревіч повідомив, що уряд Польщі виділив 465 млн євро на освіту кібервійськ. Міністр зазначив, що в сучасному світі кіберпростір є полем ведення військових дій "не менше, ніж на суші, морі, у повітрі і в космосі".