ua en ru

У Польщі заявили про перехоплення російського літака

У Польщі заявили про перехоплення російського літака Фото: польські ВПС перехопили російський легкомоторний літак

Пілот затриманий, легкомоторний літак заарештовано

Два винищувачі F-16 ВПС Польщі перехопили російський легкомоторний літак, який перетнув кордон і летів у напрямку Кракова. Про це повідомило місцеве видання Polska Times.

Пілота змусили змінити курс і посадити машину на аеродромі Садкув, розташованому на південь від Варшави.

Пілот був затриманий, а його літак заарештований і поставлений в ангар.


Як повідомило видання, офіційно Міністерство оборони Польщі не підтвердило інформацію про інцидент, зазначивши, що не може цього зробити без офіційного запиту.

Водчас за інформацією російського агентства ТАСС, про інцидент з російським літаком у Польщі повідомив прес-секретар польського Міноборони Бартоломей Місевич.

"Дійшло до порушення закритого повітряного простору російським акробатичним літаком, пілотом, який прямував у бік Кракова. Відразу ж після отримання інформації про те, що він влетів в заборонену зону без спеціальних дозволів, були підняті наші F-16", - повідомив він.

За даними Polska Times, російський пілот повинен був брати участь в чемпіонаті з вищого пілотажу в місті Радом і прибув у Польщу раніше своїх колег, щоб заздалегідь розпочати тренування.

Нагадаємо, на початку червня 2016 року королівський есмінець Військово-морських сил Великої Британії перехопив російський підводний човен, який здатен нести крилаті ракети.