ua en ru

У Польщі заявили про фальсифікації звіту по авіакатастрофі під Смоленськом

У Польщі заявили про фальсифікації звіту по авіакатастрофі під Смоленськом Фото: у Польщі заявили про фальсифікації звіту по авіакатастрофі під Смоленськом

Рапорт, який був представлений Міждержавною авіаційною комісією, неправдивий

Звіт уряду Дональда Туска по авіакатастрофі під Смоленськом, в якій в 2010 році загинув президент Польщі Лех Качинський, був сфальсифікований. Про це заявив глава Міноборони країни Антоні Мацеревич в ефірі телеканалу TVP.

"Туск забезпечив собі повний контроль не тільки за перебігом слідства, але і над кожним рішенням державних структур. Потім заявив, що несе повну відповідальність за все, що було в цій справі, що було зроблено, а звіт був сфальсифікований, фальсифікація урядового звіту повинна мати наслідки", - сказав він.


Зазначимо, цю заяву він зробив, відповідаючи на питання журналіста про вимогу депутата правлячої партії про необхідність проведення трибуналу над Туском.

Раніше 4 лютого 2016 року глава Міноборони Польщі офіційно оголосив про відновлення роботи комісії з розслідування авіаційних подій, склад комісії розширився на 18 експертів.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року під Смоленськом сталася авіакатастрофа літака Ту-154 президента Польщі Леха Качиньського. На борту літака знаходилися також 96 людей, які загинули.