ua en ru

У Польщі депутатам уріжуть зарплату

У Польщі депутатам уріжуть зарплату Фото: Польський сейм (flickr.com/sejmrp)

Польським депутатам знизять зарплати на 20%

До Польщі на тлі скандалу про премії для чиновників оголосили про скорочення зарплат депутатів на 20%, в той же час інші чиновники пожертвують кошти на благодійність. Про це після засідання політичного комітету правлячої партії "Право і справедливість" (ПіС) і неофіційній зустрічі президента "ПіС", спікера Сейму, прем'єр-міністра і міністрів оголосив глава правлячої партії Ярослав Качинський, інформує Onet.pl.

Також повідомляється, що міністри і держсекретарі до середини травня передадуть свої премії благодійної організації Карітас. Таке рішення було прийнято на тлі скандалу в Польщі з-за премій, які отримали члени уряду.

"Буде набагато, набагато скромніше", - заявив Качинський.

"Якщо хтось не підтримає рішення про зниження зарплати політикам, він втратить шанс на місце у виборчому списку, він втратить шанс для подальшої участі в політиці", - сказав президент "Піс".

Крім того, планується ввести обмеження для війтів, бурмистрів, мерів, маршалків, старост та їх заступників, а також виступить за скасування будь-яких додаткових пільг для керівників державних компаній.

За словами Качиньського, відповідні законопроекти будуть представлені якщо не перед найближчим, то перед наступним засіданням Сейму.

"Ми хочемо завершити весь процес протягом двох місяців", - пояснив він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Міністерстві закордонних справ (МЗС) Польщі звільнили віце-міністра закордонних справ Яна Дзедзичака. За словами прес-секретаря МЗС Польщі Артура Ломпарта, звільнення пов'язане з реформою в дипломатичному відомстві країни