ua en ru

У Польщі стартують найбільші навчання НАТО

У Польщі стартують найбільші навчання НАТО Фото: мінсітр оборони Польщі Антоні Мачеревич

У маневрах будуть задіяні 31 тисяча солдатів з 24 країн

Сьогодні, 6 червня, у Варшаві (Польща) відбудеться офіційна церемонія відкриття наймасштабніших в історії країни військових учениий НАТО Anakonda, а завтра стартує їх практична частина. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Польщі.

"Сценарій навчань дозволить перевірити готовність учасників до реагування на весь спектр загроз, в тому числі, на гібридні загрози", -йдеться в повідомленні.


За даними Reuters, в Anakonda-16 візьме участь рекордна кількість держав і військовослужбовців. У маневрах будуть задіяні 31 тисяча солдатів з 24 країн, у тому числі 12 тисяч з Польщі, 10 тисяч з США, близько тисячі з Великобританії. До участі в навчаннях залучаються три тисячі одиниць військової техніки, в тому числі танки і бронетранспортери, більше сотні літаків і вертольотів, а також 12 кораблів. Маневри пройдуть на всіх польських полігонах.

Вчення "Анаконда" проходять з 2006 року кожні два роки. У 2016 році їх мета — відпрацювання маневрів на прикладі спільної оборонної операції в умовах гібридних загроз. Одним з перших етапів у вівторок стануть вчення поблизу міста Торунь з участю польських, американських і британських військових. Раніше міноборони Польщі заявляв, що навчання будуть носити "оборонний характер" і перевірять реакцію підрозділів та командувань на загальні загрози.

Нагадаємо, 30 травня, у військовому містечку в Тапа (Естонія) розпочалися міжнародні штабні навчання Saber Knight, в яких беруть участь понад 600 військовослужбовців.