ua en ru

У Польщі сильний смог, вміст пилу в повітрі понад 900%

У Польщі сильний смог, вміст пилу в повітрі понад 900% Фото: зміг (twitter.com-JanBulig)

Поляків закликають не топити каміни і користуватися громадським транспортом

Польщу оповив сильний смог, поляків просять обмежити діяльність, яка може викликати ще більше забруднення. Про це повідомляє польське видання Onet.pl.

У Польщі сильний смог, вміст пилу в повітрі понад 900%

Фото з сайту Onet.pl

Зокрема, повідомляється, що на даний момент мешканці Варшави, Кракова, Лодзі та Кельце дихають дуже забрудненим повітрям. Критична ситуація склалася в Малопольському воєводстві, там вміст пилу в повітрі перевищував норму більш ніж на 900%.

У Польщі сильний смог, вміст пилу в повітрі понад 900%

Фото з сайту Onet.pl

Мер Кракова закликав до обмеження діяльності, яка сприяє утворенню забруднення. Особливу увагу жителів залучають в якості вугілля, яке вони спалюють у печах. Людей також закликають утриматися від використання камінів. Крім того, влада міста закликає мешканців їздити громадським транспортом, а автомобілі залишити вдома.

Погана ситуація також склалася у Варшаві, де рівень пилу PM2.5 у повітрі досягає 700% від норми. Аналогічна ситуація в Лодзі, Познані, Ольштыни і Куяви.

Трохи краща ситуація в Нижній Сілезії, хоча якість повітря там теж описують як погане. Нормальна ситуація за станом повітря спостерігається лише в Померанії, Західної Померанії і в Любуському воєводстві.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, депутати Європейського парламенту затвердили нові правила скорочення викидів в атмосферу вуглекислого газу CO2 і фінансування низьковуглецевих інновацій.