ua en ru

У Польщі в результаті аварії на шахті загинув гірник, ще троє зникли безвісти

У Польщі в результаті аварії на шахті загинув гірник, ще троє зникли безвісти Фото: вибух на шахаті в Польщі (m_dorosinski twtwitter)

Пошуки трьох зниклих польських шахтарів продовжуються

У Польщі на півдні країни на шахті Зоф’ювка в Ястшембе-Здруї в суботу, 5 травня, стався вибух, у результаті якого загинув один шахтар. Наразі троє шахтарів вважаються зниклими безвісти передає "Польське радіо".

Відомо, що на початку інциденту зниклими вважалися четверо гірнякіВ, однак одного з ник було знайдено в неділю, 6 травня.

Як повідомило видання RMF24, ще четверо вважалися зниклими безвісти, шахтар потрапив до пастки - його затисло між трубопроводами. Рятувальники, звільнивши його, направили потерпілого до підземної бази. Наразі відомо, що чоловік перебуває без свідомості.

Пошуки трьох інших зниклих шахтарів продовжуються.

Відомо, що потужний вибух на шахті у Польщі стався 11 години 5 травня на глибині 900 метрів. На цей момент у шахті працювали близько 250 осіб, у зоні поштовху перебували 11 осіб. Вже об 11:25 було оголошено про початок рятувальної операції.

Чотирьох з тих, що були в зоні поштовху внаслідок вибуху, було евакуйовано. За кілька годин рятувальники знайшли ще двох з сімох, що зникли безвісти. У чоловіків були травми, котрі не становили загрози життю.

Протягом кількох наступних годин рятувальники знайшли тіло ще одного шахтаря.

Нагадаємо, під час обвалу у вугільній шахті поблизу пакистанського міста Кветта в суботу, 5 травня, загинули щонайменше 16 людей, ще двоє загинули на сусідній шахті через вибух газу.