ua en ru

У Польщі пройде голосування про вотум довіри уряду

У Польщі пройде голосування про вотум довіри уряду Фото: прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло

Президент Польщі призначив і привів до присяги новий уряд

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло виступить в парламенті з програмною заявою нового уряду 18 листопада, після чого відбудеться голосування про вотум довіри новому уряду країни. Про це повідомила прес-секретар кабінету міністрів Ельжбета Вітьок.

Президент Польщі Анджей Дуда в понеділок офіційно призначив і призвів до присяги новий уряд країни прем'єр-міністра Беати Шидло.

В минулий четвер в Варшаві відбулося перше засідання сейму нового скликання. Чергові парламентські вибори відбулися в Польщі 25 жовтня.

Вперше в новітній історії Польщі політична партія екс-прем'єра Ярослава Качинського "Право і справедливість" отримала більшість депутатських мандатів у сеймі і зможе сама сформувати уряд без допомоги коаліційної партії. "Право і справедливість" має 235 мандатами з 460. Для затвердження уряду в сеймі необхідний 231 голос.

"Ми хочемо, щоб уряд як можна швидше могло почати нормально працювати. Немає причин зволікати виступ у сеймі. Ми хочемо мати довіру сейму, щоб спокійно працювати", - сказала Вітьок.

За її словами, виступ Шидло відбудеться в середу, 18 листопада, в 11 годині за місцевим часом. Як очікується, в той же день пройде і голосування про вотум довіри новому уряду Польщі.

Нагадаємо, Дуда призначив Беату Шидло прем'єр-міністром Польщі.