ua en ru

У Польщі запобігли замаху на органи влади

У Польщі запобігли замаху на органи влади Фото: у Польщі запобігли замаху на органи влади (abw-(facebook.com-pap)

Затриманий громадянин, який підготував 300 кг вибухівки для здійснення терактів

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі затримали громадянина, який готував замах на органи влади. Про це повідомляє RMF24.

Згідно з обвинуваченням, підготовленому Департаментом позабюджетних ділянок Подляской Національної прокуратури, житель населеного пункту Ольштин протягом 2014-2017 років проводив підготовку до скоєння злочину, при цьому проти кого конкретно повинна була відбутися атака, прокуратура не уточнює, кажучи, що мова йде про президента, уряді і парламенті

Згідно з обвинувальним актом, людина накопичила майже 300 кг вибухових речовин та речовин для їх виробництва. Крім того, в ході обшуків, проведених за місцем проживання обвинуваченого також були виявлені майже півкілометра проводів і запобіжники. Він також на законних підставах купив 25 одиниць зброї, включаючи автоматичні - і 25 тис. одиниць боєприпасів.

У квартирі чоловіка, затриманого ABW, також були знайдені листівки, що закликають до припинення послуху" владі.

Обвинувальний висновок поширюється також на жителя Варшави і пов'язане з володінням боєприпасами без дозволу, а також на двох жителів Сілезького воєводства. У одного з них було виявлено кілька незаконних одиниць вогнепальної зброї та велику кількість боєприпасів, а у іншого - боєприпаси.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше в Нью-Йорку затримали двох підозрюваних у підготовці теракту, затриманим інкримінують спробу виготовлення саморобної бомби.