ua en ru

У Польщі опозиція готує альтернативу закону про ІНП

У Польщі опозиція готує альтернативу закону про ІНП Фото: Гжегож Схетина (senat.gov.pl)

У Польщі опозиційна партія "Громадянська платформа" підготує власний законопроект про ІНП

У Польщі опозиційна партія "Громадянська платформа" підготує власний законопроект про Інститут національної пам'яті, яким будуть змінені його суперечливі положення. Про це після зустрічі з послом США в Польщі повідомив лідер партії Гжегож Схетина, інформує Onet.pl.

Так, політик підкреслив, що підписані Анджеєм Дудою зміни в закон викликають "подив найважливіших союзників".

"Я говорю про це, тому що це важливе питання. Відносини із Сполученими Штатами є гарантією нашої безпеки", - заявив Схетина.

Крім того, він стверджує, що опозиційна партія не буде стояти осторонь від подій і наслідків, які виникнуть в результаті вступу в силу закону про ІНП.

"Ми оголосимо про зміни в цей закон щодо критичних моментів, які створюють похмуру картину польської історичної політики і всього, що сталося в польському парламенті, і було санкціоновано президентом Дудою", - зазначив політик.

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан розкритикував польський закон про інститут національної пам'яті. Також міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що законодавчі акти не допоможуть встановити історичну правду.

У свою чергу Сполучені Штати також не схвалили закон про інститут національної пам'яті.