ua en ru

У Польщі звинуватили Міноборони Росії у фальсифікації історії Другої світової війни

У Польщі звинуватили Міноборони Росії у фальсифікації історії Другої світової війни Фото: Польський інститут національної пам'яті (wikimedia.org)

Відповідну заяву зробив Польський інститут національної пам'яті

У Польщі звинуватили Міністерство оборони Росії в фальсифікації історії Другої світової війни. Зокрема, Польський інститут національної пам'яті (IPN) опублікував заяву, в якій говориться про те, що розсекречені Міноборони Росії документи про звільнення Червоною армією польської території фальсифікують історію, передає "Польське радіо".

"Розміщення відомством оборони РФ обраних документів на тему Червоної армії і ставлення до неї польського населення в 1944-45 роки - це фальсифікація історії... Оприлюднення ретельно відібраних документів, щоб довести правдивість тези про те, що Червона армія діяла як визволитель, вирваних з контексту, з необ'єктивним коментарем, фальсифікує історію", - зазначено в заяві інституту.

Міноборони Росії 18 липня опублікувало розсекречені документи про звільнення солдатами Червоної армії Польщі від німецько-фашистських загарбників в 1944-1945 роках. У їх числі бойові донесення і доповідні записки, рапорти, довідки та інше.

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Польщі знайшли картотеку з прізвищами 20 тисяч солдатів Червоної армії, направлених на службу в Польську Народну армію.