ua en ru

У Польщі виявили картини, викрадені під час нацистської окупації

У Польщі виявили картини, викрадені під час нацистської окупації Фото: одна з виявлених у Польщі картин (ocdn.eu)

Знайдено три картини, які вважалися зниклими під час другої світової війни

У Польщі поліція Варшави разом із Міністерством культури країни заявили про знахідку трьох картин, які вважалися зниклими під час другої світової війни. Про це повідомляє видання Onet.pl.

Зокрема зазначено, що мова йде про картину "Ананас" Южефа Панкевича, "Пейзаж із околиць Неаполя" Івана Труша, а також портрет президента Мосціцького роботи Каазимежа Похвальского.

За словами міністра культури Польщі Петра Глинського, такий результат було досягнуто внаслідок довгої роботи багатьох людей.

Як повідомляється, вказані картини були вилучені німецькою окупаційною адміністрацією у 1940 році з Національного музею в Кракові, після чого їх місцезнаходження було невідоме. Картини було включено до бази даних військових втрат Мінкультури та національної спадщини.

Наразі в поліції не вказують імен їхніх нинішніх власників. Відомо лише, що ці картини були виставлені на торги на початку 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про знахідку знаменитої картини французького художника Марка Шагала, яку викрали 30 років тому.