ua en ru

У Польщі призначили нового голову розслідування Смоленської катастрофи

У Польщі призначили нового голову розслідування Смоленської катастрофи Фото: Смоленська катастрофа (ru.wikipedia.org.)

Екс-міністр національної оборони Мацеревич призначений головою розслідування катастрофи

Екс-міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич призначений керівником урядової підкомісії з розслідування причин Смоленської катастрофи. Відповідне рішення прийняв новий глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак, передає Niezalezna.pl.

Згідно з інформацією видання, Мацеревич буде керувати, а також готувати звіти, які будуть представлені у квітні 2018 року, у восьму річницю Смоленської катастрофи.

Як відомо, навесні 2016 року польська урядова підкомісія з розслідування причин катастрофи, яка діє при міноборони Польщі, відновила Смоленське слідство.

Нагадаємо, у Польщі в середу, 10 січня, на засіданні комісії при Міноборони Польщі щодо перегляду результатів розслідування катастрофи Ту-154 президента Леха Качинського, був представлений звіт міжнародного експерта в області дослідження авіаційних подій Френка Тейлора.

За його оцінкою, ліве крило літака було зруйновано в результаті "внутрішнього вибуху", причому джерел детонації було кілька. Тейлор заявив, що, на відміну від загальноприйнятої версії, береза, з якою літак зіткнувся при падінні, не вплинула на "первинне руйнування крила".