ua en ru

Польща виділить групу поліцейських для місії ЄС в Україні

Польща виділить групу поліцейських для місії ЄС в Україні Фото: польські поліцейські проконсультують українських колег

До складу групи увійдуть до 10 офіцерів і співробітників поліції

Польща надішле в Україну своїх поліцейських для участі в нарадчій місії Європейського Союзу. Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на прес-службу уряду країни.

До складу групи, як повідомляється, будуть входити до 10 офіцерів і співробітників поліції.

Місія EUAM (European Union Advisory Mission to Ukraine) - громадянська місія, яка буде надавати підтримку і консультувати представників української сторони в питаннях реформ сектора безпеки на стратегічному рівні. Ця ініціатива в Україні формально розпочала свою роботу 1 грудня 2014 р. і повинна виконувати свої функції протягом 2 років.

"Створення місії має на меті підтримку реформ громадянського сектору безпеки в Україні, у тому числі реформи правоохоронних органів. Завданням місії буде забезпечення підтримки, зокрема у плануванні та реалізації реформи сектору безпеки та реорганізації та реструктуризації служб безпеки", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, створення контингенту та участь польських співробітників і офіцерів поліції в рамках громадянської нарадчій місії "відповідає польським державним інтересам та є пріоритетом, враховуючи політичний характер цієї ініціативи". Зазначається також, що "враховуючи членство в Європейському Союзі та геополітичне розташування, участь Польщі у підтримці реформ в Україні є необхідним".

Нагадаємо, напередодні Президент Польщі Броніслав Коморовський підписав закон, який дає йому повноваження ратифікувати угоду про формування спільної польсько-українсько-литовської бригади, так званої "ЛитПолУкрБриг" (LitPolUkrBrig).