ua en ru

Польща введе тимчасовий прикордонний контроль з ЄС

Польща введе тимчасовий прикордонний контроль з ЄС Фото: прапор Польщі

Контроль буде здійснюватися на внутрішніх кордонах з Німеччиною, Словаччиною, Чехією та Литвою, а також у портах і аеропортах

Польща тимчасово відновить прикордонний контроль із сусідами-країнами ЄС з 4 липня по 2 серпня. З такою пропозицією виступило Міністерство внутрішніх справ (МВС) Польщі на затвердження уряду у зв'язку із проведенням саміту НАТО у Варшаві та Всесвітніх днів молоді, передає TVP.info.

Як зазначається, контроль буде здійснюватися на внутрішніх кордонах з Німеччиною, Словаччиною, Чехією та Литвою, а також у портах і аеропортах.


В пояснювальній записці проекту рішення відзначається, що прикордонний контроль необхідний, щоб "запобігти в’їзду в Польщу осіб, які можуть порушити громадський порядок або іншим способом представляти загрозу для безпеки".

Громадяни, які мають право на вільне пересування країнами ЄС, повинні мати при собі документи, що засвідчують особу і громадянство.

Всі інші зобов'язані мати документи, що дають право на перетин кордону (паспорт) і підтверджують право на перебування в Польщі, тобто, наприклад, візи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польша має намір до кінця року сформувати три бригади територіальної оборони через агресивні дії Російської Федерації.