ua en ru

Польща повідомила Україну про вимушене переривання поставок газу на 2 дні

НАК "Нафтогаз України" сьогодні, 10 вересня, отримала повідомлення від Gaz System S. A., оператора польської газотранспортної системи, про вимушене тимчасове припинення поставок газу в Україну через пункт Германовичі.

НАК "Нафтогаз України" сьогодні, 10 вересня, отримала повідомлення від Gaz System S. A., оператора польської газотранспортної системи, про вимушене тимчасове припинення поставок газу в Україну через пункт Германовичі. Про це йдеться в повідомленні управління зі зв'язків з громадськістю НАК "Нафтогаз України".

За інформацією Gaz System S. A., переривання сталося внаслідок зниження обсягу поставок газу до Польщі зі східного напрямку.

"Gaz System повідомив клієнтів про те, що поставки будуть обмежені до 0 з 15:00 10 вересня за київським часом до кінця комерційного дня 11 вересня (тобто до ранку 12 вересня за київським часом)", - йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

У НАКу повідомили, що обговорюють ситуацію, яка склалася з польським оператором і компаніями-постачальниками газу, щоб прояснити характер проблеми. Компанії проводять консультації про графік відновлення поставок і порядку оперативного реагування на подібні ризики в майбутньому.

Нагадаємо, сьогодні польська нафтогазова компанія PGNiG заявила, що з початку поточного тижня "Газпром" не задовольняє її заявки на поставку газу в повному обсязі. Зокрема, заявка за понеділок не виконана на 20%, за вівторок - на 24%.

Пізніше в "Газпромі" спростували дані про обмеження поставок російського газу до Польщі.