ua en ru

Україна і Польща підписали декларацію про мовні права нацменшин

Україна і Польща підписали декларацію про мовні права нацменшин Фото: Лілія Гриневич (mon.gov.ua)

Документ підписали міністри освіти України та Польщі Лілія Гриневич та Анна Залєвська

Польща та Україна у середу, 25 жовтня 2017 року, підписали декларацію, яка гарантує польській національній меншині в Україні та українській національній меншині в Польщі право вивчати рідну мову та навчатися цією мовою. Про це повідомляє "Польське радіо".

Так, документ підписали міністри освіти України та Польщі Лілія Гриневич та Анна Залєвська. У декларації голови освітніх відомств нагадали про дію міжнародних угод на тему взаємного співробітництва.

Польський міністр Залєвська підкреслила, що підписана декларація підтверджує попередні угоди між країнами.

"В угодах знаходиться однозначне ствердження, що обидві сторони гарантують громадянам України в Польщі та полякам в Україні навчання рідної мови і рідною мовою", - повідомила міністр і додала, що домовилася з Гриневич щодо подальшої співпраці.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто перед самітом глав МЗС Євросоюзу в Люксембурзі заявив, що його держава ініціює обговорення реформи освіти в Україні на наступному засіданні ради асоціації з Європейським союзом. "Це (ухвалення реформи освіти в Україні, - ред.) серйозне порушення Угоди про асоціацію між ЄС і Україною", - заявив Сийярто і в черговий раз зазначив, що ініціює перегляд угоди.