ua en ru

Коморовський: Польща зробить усе, щоб Захід допоміг Україні

Коморовський: Польща зробить усе, щоб Захід допоміг Україні Президент Польщі Броніслав Коморовський

Президент Польщі Броніслав Коморовський пообіцяв зробити все можливе для того, щоб країни Заходу підтримали Україні. Про це він заявив під час свого виступу у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Польща простягає руку Україні! Польща зробить усе, щоб руку Україні протягнули інші держави і народи вільного світу Заходу!", - заявив Коморовський.

Крім того, польський лідер висловив надію, що поляки і українці зможуть вирішити непросту дискусію про історію своїх конфліктів та їх трагічні наслідки.

Коморовський: Польща зробить усе, щоб Захід допоміг Україні

(Фото: прес-служба АПУ)

"Вірний шлях - це взаємне прощення та примирення. Мова йде про майбутнє польсько-українських відносин, і ми відчуваємо, що бачення спільного минулого продиктовано історичним досвідом. Понад 1 тис. років доля українців і поляків була нерозривно сплетена. Сподіваюся, що на відносини наших держав не будуть негативно впливати наші суперечки", - додав Коморовський.

Зазначимо, що до засідання спікер парламенту Володимир Гройсман також провів зустріч з Коморовським.

В Україні з візитом Президент Польщі Б. Коморовський

Голова ВРУ Володимир Гройсман, голови комітетів та народні депутати України провели зустріч з Президентом Польщі Броніславом Коморовським

Posted by Телеканал "Рада" on Thursday, April 9, 2015

Нагадаємо, Україна має намір використовувати 50 млн євро польського кредиту на облаштування кордону.