ua en ru

Польща розглядає можливість придбання українських систем протитанкового озброєння

Польща розглядає можливість придбання вироблених підприємствами "Укроборонпрому" систем високоточного протитанкового озброєння. Про це заявив заступник міністра оборони з озброєння і модернізації озброєнь Польщі Вальдемар Скшипчак під час зустрічі з представниками "Укроборонпрому" та "Укрспецекспорту" на міжнародній виставці Defense & Security 2013, передає прес-служба ДК "Укроборонпром".

"На збройні сили Республіки Польща очікує оновлення протитанкових ракетних комплексів і модернізація озброєнь бойових вертольотів. Ми готові розглянути питання придбання сучасних протитанкових керованих ракет українського виробництва, розроблених ДержККБ "Луч". Нас цікавить також перспектива налагодження спільного виробництва високоточної зброї", - заявив Вальдемар Скшипчак.

Скшипчак також висловив зацікавленість у придбанні Польшею новітнього протитанкового ракетного комплексу "Бар'єр - В", що виробляється ДержККБ "Луч", що входить до складу "Укроборонпрому".

Сторони домовилися, що до початку засідання комісії з питань співробітництва оборонних галузей промисловості, яке відбудеться цього місяця в Києві, Україна представить відповідну техніко-комерційну пропозицію.