ua en ru

Польща припинила слідство у справі про перевезення бронежилетів до України

У Польщі припинено слідство у справі перевезення бронежилетів громадянином України, провадження кримінальної справи припинено у зв'язку з незначною громадською шкодою вчинку і наміром затриманого українця, передає українська служба "Польського радіо".

Громадянин України, затриманий за спробу перевезення в Україну понад 40 куленепробивних жилетів без необхідного дозволу, не відповідатиме за свій вчинок. Представник окружної прокуратури в Замості Ромуальд Сітарз поінформував, що слідство у цій справі було припинено.

Затриманий ще в березні польськими митниками на прикордонному переїзді у Гребенному Роман К. не приховував факт перевезення 42 бронежилетів.

Слідство показало, що вони були йому подаровані фондом "Відкритий діалог" у Варшаві. Захисні жилети були виготовлені в Німеччині, але законно куплені в Польщі.

Прокурор Сітарз повідомив, що слідство було припинене через незначну суспільну шкоду вчинку. Скасуванню слідства сприяли також наміри вчинку затриманого, так само, як і факт, що в період проведення слідства в міністерстві економіки був складений офіційний документ про дозвіл вивозу бронежилетів в Україну.

На вивезення елементів озброєння за кордон - а озброєнням, згідно з польським законодавством, вважаються також і куленепробивні жилети - обов'язковий дозвіл міністра економіки. В іншому випадку це може бути визнане як злочин і загрожувати покаранням у вигляді позбавлення волі від 1 до 10 років.