ua en ru

Польща підтримує входження енергосистеми України до об'єднання енергосистем ЄС

Польща підтримує проект входження Об'єднаної енергетичної системи України в об'єднання енергосистем ЄС.

Польща підтримує проект входження Об'єднаної енергетичної системи України в об'єднання енергосистем ЄС. Про це заявили офіційні представники уряду Польщі під час візиту в Варшаву делегації Міністерства енергетики та вугільної промисловості України на чолі із заступником міністра Вадимом Улидою, йдеться у повідомленні Міненерго вугілля.

"Сьогодні ми ведемо конкретну роботу з нашими європейськими партнерами, спрямовану на те, щоб до 2017 року Україна інтегрувалася в енергетичну систему Європейського союзу. Ми говоримо про повне входження України до енергетичного ринку країн ЄС. Польща є одним із найбільших лобістів українського питання в Брюсселі, і наша зустріч це лише підтвердила. Є повна підтримка з боку Варшави, ми пояснили, який потенціал має українська енергетика, які вигоди отримає Європа і чому цей проект настільки важливий для нашої країни та її економіки", - зазначив Улида.

За його словами, добре виконана "домашня робота" у вигляді модернізації української енергетики і адаптації її до європейських стандартів дозволить отримати притік інвестицій та нових технологій, підвищити рівень енергетичної безпеки та розширити ринок збуту для української електроенергії за рахунок суттєвого збільшення її експорту до країн ЄС.

"Польщу цікавить український ринок енергетики, є багато місцевих компаній, які слідкують за реформами, що розпочав Уряд. Тому, якщо ми доведемо почату справу до завершення, і при цьому весь час будемо вести комунікацію з країнами ЄС, результат буде досягнуто вже в середньостроковій перспективі", - повідомив Улида за підсумками візиту в Польщу.
Нагадаємо, 4 червня Міністерство енергетики та вугільної промисловості України видало Наказ "Про забезпечення реалізації проекту інтеграції Об'єднаної енергетичної системи України до об'єднання енергетичних систем країн ЄС", яким передбачається створити умови для синхронізації енергетичних систем України та Євросоюзу до кінця четвертого кварталу 2016 року. Наказом також створено Робочу групу з питань організаційно-технічних заходів на чолі з ВадимомУлидою.