ua en ru

Польща підтримує українські контакти з НАТО, - посол

Польща підтримує українські контакти з НАТО, - посол Фото: Андрій Дещиця (flickr.com/nato)

За словами посла, Польща твердо стоїть на позиціях допомоги Украї

Польща не блокує українські контакти з НАТО, а навпаки заохочує до цих контактів. Про це розказав посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року родзинкою наради була поїздка на Донбас. Мої враження такі, що ситуація покращилась у порівнянні з 2014 роком. Ми маємо дуже сильну достойну армію", - сказав він.

За його словами, Польща твердо стоїть на позиціях допомоги Україні.


"Щодо українсько-польських відносин... Інтерес для України складає підтримка Польщею України, а також санкції проти Росії. Польща твердо стоїть на позиціях допомоги Україні, підтримує безвізовий рух. Польща не блокує наші контакти з НАТО, а навпаки заохочує до цих контактів. Що стосується цих ключових аспектів, то вони є незмінними і це радує" , - заявив він.

Нагадаємо, 26 серпня у рамках спеціальної наради керівників дипломатичних установ України за кордоном дипломати відвідали Авдіївку.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що українські дипломати займуться залученням країн Європейського союзу та мобілізацією коштів для відновлення зруйнованого Донбасу.

"Будемо робити так, щоб кожна країна ЄС взяла відповідальність за відновлення конкретного населеного пункту", - заявив Порошенко.