ua en ru

Польща підтримує курс євроінтеграції України, - Коморовський

Польща незмінно підтримує курс європейської інтеграції України. Заявив президент Республіки Польща Броніслав Коморовський під час спільної прес-конференції з президентом України Віктором Януковичем, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми повністю і незмінно підтримуємо європейські прагнення України. У тому числі в Раді Європи. Польща досягла величезного прогресу, приклавши багато зусиль. І ми сподіваємося, що Україна стане частиною європейського прогресу", - сказав він.
Президент зазначив, що "прогрес України має виявлятися в питаннях права ... Завершено переговори щодо поглибленої зони вільної торгівлі з ЄС, тривають переговори про асоціацію з ЄС ... Все це завдяки великій роботі українського суспільства і політичних команд. Правдивих друзів ми пізнаємо, коли перебуваємо у важких часах. Ми хочемо бути друзями Україні. Тому ми щиро кажемо про труднощі. І тому ми говорили в тому числі, яким шляхом можна йти в напрямку європейських структур, долаючи труднощі. І в цьому контексті ми говорили про справу Юлії Тимошенко. Це питання викликає в нас стурбованість. Так сприймають це питання в Європі, особливо, враховуючи саміт у грудні ", - сказав Коморовський.