ua en ru

Польща планує вихід своїх товарів на китайський ринок

Польща планує вихід своїх товарів на китайський ринок Фото: президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться з главою КНР Сі Цзіньпіном

Президент КНР Сі Цзіньпін прибув до Польщі для укладення двосторонніх угод

У Польщу на запрошення президента Анджея Дуди для підписання торговельних і двосторонніх угод прибув президент Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін. Про це повідомляє "Радіо Польща".

У Варшаві розраховують, що візит Сі Цзіньпіна допоможе у виході польських сільськогосподарських та харчових продуктів на китайський ринок і стане імпульсом для китайських компаній до прямих інвестицій в Польщу.


Повідомляється, що китайський президент, крім Анджея Дуди, проведе зустріч з прем'єр-міністром Беатою Шидло і спікерами Сейму і Сенату країни.

Це перший за останні 12 років офіційний візит глави КНР.

За інформацією видання, під час перебування президента Китаю в Польщі планується підписання загалом близько 40 угод, серед яких в тому числі документи в галузі цивільної авіації, енергетики, фінансів та науки.

Нагадаємо, Польща і країни Балтії ведуть переговори про створення регіональної системи протиповітряної оборони для захисту від російської авіації.