ua en ru

Польща планує видати українцям понад 1 млн віз в 2016

Польща планує видати українцям понад 1 млн віз в 2016 Фото: Вітольд Ващиковський

Польща виступає за надання Україні безвізового режиму з ЄС

Польща планує видати українцям понад 1 млн віз в 2016 році. Про це йдеться в статті "Відкриті двері для України" глави Міністерства закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського, опублікованій у польському виданні Rzeczpospolita.

Як зазначив глава польського МЗС, Польща в даний час є країною, в яку більшість українців приїжджає на роботу і навчання. Він також зазначив, що більше половини іноземних студентів у Польщі - українці. Їх число в даний час досягає 30 тис. осіб.

"Польща протягом багатьох років є лідером в області видачі віз в зону Шенгену і національних віз для громадян України. В цьому році ми очікуємо, перевищення порогу в один мільйон виданих віз", - заявив він.

Крім того, Ващиковський заяви, що Польща виступає за надання Україні безвізового режиму з ЄС.

"Ми вважаємо, що українці заслуговують того, щоб прийняти це історичне рішення, яке стане ще одним важливим кроком інтенсифікації контактів в Європі і просування спільних цінностей", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол Польщі в Україні Ян Пєкло заявив, що скасування візового режиму з Європейським Союзом може відбутися в 2016 або на початку 2017 року.